13.7.14

Mengupas Kulit Kentang Dengan Mudah



Ramai orang yang suka makan ubi kentang. Ubi kentang biasanya boleh dibuat salad dan dijadikan menu dalam masakan. Contohnya seperti salad kentang , sambal kentang bersama ikan bilis dan sebagainya. Pernahkah korang terfikir bagaimana hendak mengupas kulit kentang dalam kuantiti yang banyak? Di sini ade sedikit petua yang saya ingin kongsikan iaitu :

ambil ubi kentang dan rendamkan ke dalam larutan air garam. biarkannya semalaman. keesokannya kupas kulit kentang dengan tangan. insyaallah kulit kentang akan terpisah dari isinya dengan mudah.

ps##kalau sudi tlg klik iklan dekat tabung melancong yer##


3 ulasan:

  1. ohh...nanti boleh try jugak.. :)

    BalasPadam
  2. Nice sharing ! Confirm kena try ni .. Blh jimatkan masa proses pengupasan .. Heheee

    BalasPadam

KALAU AWAK COMEL TEKAN SINI