LAPTOP/KOMPUTER ANDA ROSAK? KAMI BOLEH BANTU ! JUGA MENYEDIAKAN PELBAGAI SERVICE MAKLUMAT LANJUT DI SINI

30.1.14

2ND GIVEAWAY BY NABILAMEDAN


ASSALAMUALAIKUM & SALAM 1 MALAYSIA!


Tekan Banner diatas untuk sertai giveaway ini. Giveaway ini mendapat tajaan daripada Hazwan Hairy, Zara Nurhaidah, Akma Khaieri, Emas Putih, Ieta Mad Sa'ad, Nur Shuhada Abdullah, Julia Jamaludin, Amirul Syahnaz dan Blog Eita. Giveaway ini dianjurkan oleh Nabila Medan.
Top Refferal bakal membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM50. Hadiah bagi kategori cabutan bertuah ialah seperti Wang Tunai RM100, Wang Tunai RM20, Bag, Shawl Satin, Shawl Glitter, Novel, Havoc Tshirt, Geek Tshirt, Wolf88 Tshirt, Topup, Kasut, Rantai dan juga Subang. Sebanyak 15 orang pemenang bertuah dicari bagi memenangi hadiah-hadiah tersebut. Giveaway kali ini mencari seramai 16 orang bagi mendapatkan hadiah dalam kategori top refferal dan juga kategori cabutan bertuah.

24.1.14

January Giveaway by Vidolaaa


Klik banner untuk join

TOP REFERRAL PERTAMA DAPAT PILIH 10 HADIAH ! 
TOP REFERRAL KEDUA DAPAT PILIH 3 HADIAH ! 

Antara hadiah yang ada : Muslima Tshirt | Tudung | Pretzel | Blouse + Skirt | Chocolate Drinks | Felt brooch | Dress | Peplum | Mustache Brooch | Eye liner | Shiseido Mask | Shawl

Link facebook : https://www.facebook.com/intanmaizah
Link Twitter : https://www.twitter.com/zuhras172
Link instagram : tiada
Link share page NFH Boutique Gallery : https://www.facebook.com/ajax/sharer/?s=99&appid=2309869772&p%5B0%5D=100006482043796&p%5B1%5D=152303873125514&profile_id=100006482043796&share_source_type=unknown
Link share gambar AHR Boutique :   https://www.facebook.com/ajax/sharer/?s=99&appid=2309869772&p%5B0%5D=100006482043796&p%5B1%5D=1523048874587833&profile_id=100006482043796&share_source_type=unknown
Link promote instagram Bloom Closet : tiada instagram

Link review Colourfull Shop Shop : *Kalau anda review
Link share gambar INI : *Kalau anda share
Senaraikan 10 hadiah yang diingini : Cash RM30 , Muslimah T-shirt , Jubah Dress , Keychain Name , Blouse , Aweena Square , Bookmark from Langkawi , Chocolate Drinks Elken , Tudung & Blouse + Skirt

Super Duper Awesome Giveaway by Hannan


Assalamualaikum and annyeonghaseyo


credit : banner to KAK SHA
{Click Banner Untuk Join)

11.12.13 - 20.1.14


Top Referral 


x1 Blouse

x1 Skirt

x2 Pasang brooch Bunga-2

x1 Lipgloss *babylips*

x1 Purse / handphone pouch

x1 Cash RM50


Top Referral 2 


x1 Blouse

x1 Shawl

x1 pasang Brooch Bunga-2

x1 Earphone 


Top Commentator 



x1 Beg Domokun

x1 Handphone Pouch Barbie

x1 Long Keychain Domokun



Entri Kreatif 


x1 Tudung Turki *colour random* 


Random 

6 biji brooch x3 pemenang

bookmark calendar 2013 x5 pemenang

Topup RM5 x 2 pemenang

Bloglist 2 bulan x2 pemenang

Tudung bawal x2 pemenang

x2 pasang button badge COUPLE x2 pemenang

x2 button badge x2 pemenang

x2 Perfume Solat x2 Pemenang

x1 stripe skirt and a shawl x1 pemenang

x1 skirt mermaid hitam x1 pemenang

x1 cempaka top x1 pemenang

x2 magic inner neck x2 pemenang

x2 helai tudung turki x2 pemenang

x3 pasang stokin sandy x3 pemenang

x2 Pashmina x2 pemenang

x2 Tudung Bawal

x3 shawls x3 pemenang

x1 perfume x1 pemenang

x2 packet shiseido mask x2 pemenang

topup RM5 x2 pemenang

Header x2 pemenang

x1 string bracelet x1 pemenang

x1 cheese powder

x1 comic book x1 pemenang

x1 comic book x1 pemenang

x1 Pixel hp charm and barangan kraf yang lain x1 pemenang

topup RM5 x1 pemenang

review blog x1 pemenang

topup RM5 x1 pemenang

topup RM5 x2 pemenang

10% discount untuk semua peserta ^^


SEMUA DIJEMPUT JOIN! ^^
UPDATE! *4 january 2014* 
MAAF ! HANNAN TERPAKSA MELAMBATKAN LAGI TARIKH TAMAT GIVEAWAY PADA 31 JANUARY 2014 ATAS SEBAB2 TERTENTU . HARAP MAAF! ^^
MIANHAE :* AND THANKS JOINING


Segmen Ina Sazali Mencari Rakan Bloglist 2014


Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia kepada para blogger sekalian.Di sini ada segmen yang sedang berlangsung. Kepada yang sudi nak join dipersilakan.

21.1.14

BUAH MANGGA



Assalamuaikum & Salam 1 Malaysia. Korang semua mesti pernah tengok buah mangga kan.. ataupun kat rumah korang ade tanam pokok mangga.
Buah mangga merupakan satu genus tumbuhan yang terdiri daripada 35 spesis pokok buah tropika dalam keluarga Anacardiaceae.
Buah mangga terdiri daripada pelbagai jenis. Diantara jenis-jenis mangga ialah mangga cikonan , mangga harum manis , mangga delight & sebagainya.

Khasiat buah mangga »»
( i ) buah mangga yang masak mengandungi lebih kurang 15% gula , 1% protein & selebihnya adalah vitamin A , B & vitamin C.
( ii ) rasa buah mangga yang masak ade yang manis & ade yang masam.
( iii ) tekstur isi buah mangga yang masak pula adalah berbeza-beza di antara kultivar-kultivar yang berlainan. ada sesetengah buah mangga mempunyai tekstur yang lembut.

Secara kesimpulannya , buah mangga bukanlah blh dimakan begitu sahaja malah ianya boleh diperbagaikan citarasa tersendiri. Di antaranya seperti jeruk mangga , jus mangga , kordial mangga , aiskrim mangga , agar-agar mangga , salad mangga & kerabu mangga.

20.1.14

Pencarian Sponsor Giveaway Budak Kpop

Assalamualaikum and Hye!
Budak Kpop ngah carik sponsor ;)

*klik banner*

Nickname: azurah
Sosial acc.: https://www.facebook.com/intanmaizah
Link blog: http://httpterataiungu.blogspot.com
Hadiah yang nak disponsor: topup rm5 ( 4 orang pemenang )
Syarat *Max 2 (based on hadiah tu): a) follow blog b) klik iklan

Kalau ade pemenang tuntut hadiah di: https://www.facebook.com/intanmaizah

19.1.14

Menu Diet : Sandwich Sardin




Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia. Korang semua mesti pernah makan sandwich sardin atau roti sardin kan. Kalau malas nak buat pun korang beli je kat kedai atau cafeteria. Macam mane? Sedap x? Okey la .. kat sini saya nak bagi sedikit resepi macam mane nak buat sandwich sardin.


SANDWICH SARDIN
Bahan-bahan :
4 keping roti gardenia
1 tin ikan sardin yng sedang ( diambil isi & dihancurkan )
1 ulas bawang merah ( dihiris halus )
3 tangkai cili padi ( dihiris halus )
1 biji limau nipis ( perah & ambil airnya )
secubit garam halus
setengah biji timun ( dipotong bulat )
sedikit mentega



Cara membuatnya
a) sapukan sedikit mentega pada 2 kpg roti.
b) campurkan sardin yng tlh dihancurkan , bawang merah , cili padi , secubit garam , perahan air limau nipis ke dlm mangkuk.
c) gaul bahan tadi sampai sebati.
d) panaskan sekejap diatas dapur.
e) letakkan inti sardin tadi ke atas roti yang disusun dgn hirisan timun.
f) tekapkan / lapikkan roti yng tidak disapu mentega tadi. dh blh dimakan. nyum.. nyum..

18.1.14

Khasiat Buah Markisa




Buah markisa merupakan buah yang asli dari Amerika Latin. Nama saintifik bagi buah markisa ialah "Passiflora Foetida". Buah markisa kaya dengan serat dan vitamin. Ianya mampu merawat penyakit & mempunyai khasiat tersendiri. Di sini ade serba sedikit tentang khasiat buah markisa iaitu :
( a ) Percernaan»» ianya dapat membantu membersihkan usus & masalah sembelit atau buang air besar tidak lancar.
( b ) Penderita asma»» vitamin C yang terkandung di dalam buah dapat menenangkan serangan asma.
( c ) Sumber nutrisi»» buah markisa mempunyai sumber kandungan nutrisi & gizinya yang seimbang.
( d ) Diet »» buah markisa mampu melancarkan pencernaan & mampu membuat seseorang individu berasa kenyang. Selain daripada khasiat di atas , buah markisa juga boleh dijadikan jus minuman seharian.

JUS MARKISA
2 biji buah markisa
3 cawan air masak
sedikit gula pasir/ madu lebah

Caranya »» Masukkan kesemua bahan di atas ke dalam blender.Kisar bahan sehingga hancur. Tuangkan ke dalam gelas. Sedia untuk diminum.( kalau suka sejuk boleh tambah sedikit ais batu )

Selamat Mencuba !!

HAPPY NEW YEAR GIVEAWAY by TASHA & CIK AKIE



*klik banner untuk join*
Di lanjutkan sehingga 31/1/14

Happy New Year Giveaway ditaja oleh Tasha & Cik Akie

PEMENANG BERDASARKAN:
TOP REFFERAL
RANDOM

antara hadiah menarik adalah.. 
Collagen eye mask & face mask , Bantal Felt (9incix9inci) , Red Pomegranate Lotion , felt rose brooch , quiling bookmark , Baju, keychain dari bandung , pen dari bandung, Komik detective Conan , Novel tanda tangan penulis , penanda buku , Top up RM10 x8, topup RM 5 x14
dan pelbagai lagi hadiah menarik menanti anda..

Azam tahun 2014 saya ialah dapat menyertai giveaway yang dianjurkan olah bloger & dapt menambahkan follower di blog saya.

Jemput join
Akif Imtiyaz 
siti afipah 



16.1.14

First Anniversary Giveaway






Assalmualaikum & Salam 1 Malaysia kepada rakan-rakan blogger sekalian. Jom ramai-ramai meriahkan giveaway yang sedang berlangsung di blog ini.

senarai hadiah

{3} Header by Aqeyla
{2} Cursor by Aqeyla
{10} Blogger Card + Mini Calendar by Blogger Shad
{1} Header Background by Stifazara
{2} Half Body Doodle by Nuranis Amar 
{3} Keychain by Fatin Nur Syuhada
{1} Hadiah Misteri by Azlan Azmi
{2} Duit Cash RM5 by Munirah Rahman
{3} Sheseido Black Mask by Jom Singgah Shoppe
{3} Sarung Tangan Muslimah by Butik Sofeafiqa
{2} T-shirt Adidas by Red Delima
{2} Keychain felt by Nadyah
{2} Felt Keychain by Eymasu and World Craft 
{1} Magic Inner Neck by Ur DreamWardrobe 
{3} Sarung Tangan Muslimah by Butik Sofeafiqa
 {1} Topup RM10 by Cik Akie
{2} Topup RM5 by Cik Akie
{1} Topup RM10 by Ejulz
{2} Topup RM5 by Diyana Abd Rahman
{1} Topup RM 10 by Aisah

11.1.14

New Year Giveaway by FD & FariqanAfina



Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Novel x 1, face towel x 1, door stopper x 1, contact lens (power 0) x 1, bookmark dari Langkawi x 2, Smurf Shoes Hp Plug x 2, sabun susu beras x 1, 2 pcs shiseido mask x 1, topup RM10 x 2, topup RM5 x 2, set note clip x 2, set pen & keychain x 1, facial cleanser by Face Shop x 2, dua helai tudung bawal plain x 1, hadiah misteri x 1, felt brooch x 5, dan bookmark untuk 10 peserta terawal dan terakhir.

New Year Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Fariqan Afina, Syamimi Al-Fatihah, Airis Arissa, Nadratul Syazwana, Azyan Ramle, Syiera, Aiman Aziz, Azwar Syuhada, Lienda Liedot, Nur Farahain, Yumida, Fhatin Amelia, Coretan Mambang, Hatin Athirah, dan Little Khalifah.


Tamat 25 Januari 2014, 10 Malam.

Hello 2014 Giveaway by Syan Punya Belog



ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA KEPADA RAKAN-RAKAN BLOGGER SEKALIAN.DI SINI ADE SATU GIVEAWAY YANG SEDANG BERLANGSUNG.SESIAPA YANG NAK JOIN DIPERSILAKAN.


Hello 2014 Giveaway by Syan Punya Belog


Senarai Hadiah


Top Referral :

Cash RM50 + Fridge Magnet from Turkey

Random :
Chiffon Blouse x 5 Pemenang
Maxi Dress x 3 Pemenang
Perfume x 2 Pemenang

Voucher Shopping bernilai RM5 x 10 Pemenang

T-shirt R4BIA x 5 Pemenang






Jangan lepaskan peluang ini fellas! Just click the banner above and follow the simple rules.

Goodluck and thank you =)







 
Template Edited By Mastura Aziz ♥ All Rights Reserved © 2014