LAPTOP/KOMPUTER ANDA ROSAK? KAMI BOLEH BANTU ! JUGA MENYEDIAKAN PELBAGAI SERVICE MAKLUMAT LANJUT DI SINI

27.8.14

Giveaway 2014 Mialiana.com





Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....

15.8.14

Segmen 12 Jam Bloglist #10 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 18 Ogos 2014, iaitu tepat jam 10.30 pagi sehingga 10.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #10 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Ogos 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Banjir Oh Banjir !



Pada dua hari lepas rumahku telah menyebabkan banjir buat pertama kali. Hujan yang turun tidak henti-henti selama 5 jam. Masa tu ayahku tersedar dh pukul lima pagi. Air hujan mula naik kira-kira pukul 4 pagi. Habis barang-barang dalam rumah rosak. Antara barang yang rosak ialah tilam , almari , karpet dan banyak lagi. Bau busuk amat meloyakan tekak. Masa kejadian tu pulak hari Jumaat. Selama ini , belum pernah lagi berlaku banjir sebegini. Ini semua dugaan buat kami sekeluarga.

Tak Ade Mood Nak Masak


Korang mesti pelik kan tengok tajuk entri saya.. Sejak 2 , 3 hari ni memang x de mood nak masak makanan. Sumenya beli tapau je la.. Sebabnya pertama kene tinggal sorang2 dekat rumah.. Sebab kedua malas. Dapur pun tak berasap. Sedih kan ..

WEDLESS WEDNESDAY #30 | OMG! WAYAR IPAD DAH PUTUS

WEDLESS WEDNESDAY #31 | CER TENGOK KREATIF TAK?

gambar google

bahan-bahan terbuang untuk menghasilkan pasu bunga.

12.8.14

SEGMEN : Kapas Putih August Bloglist



klik banner kalau nak join!!
Tamat 14 August 2014
Jam 11.59 pm

9.8.14

RESEPI | AGAR-AGAR KOKTAIL



Agar-agar ini dimasak menggunakan susu. Sesuai untuk minuman petang atau dijadikan pencuci mulut.

Bahan-bahan [ untuk 1 loyang ] :
setengah peket agar-agar bertali
5 cawan air
1 senduk gula pasir
4 biji telur
1 tin susu cair ( *saya guna susu cair Carnition )
1 tin buah-buahan koktail

Cara Membuat :
1) masak agar-agar bertali bersama dengan air dan gula pasir sehingga hancur.
2) apabila agar-agar dah hancur , perlahan api dan masukkan telur yang telah dipukul. lepas itu masukkan pula susu cair.
3) kacau lagi. last sekali masukkan buah-buahan koktail.
4) kacau sehingga sebati. apabila sudah mendidih , tutupkan api dan tuangkan ke dalam loyang.
5) sejukkan sekejap diatas meja. kemudian sejukkan agar-agar tadi ke dalam peti sejuk sehingga beku.
6) apabila sudah beku , boleh dipotong dan sedia untuk dihidangkan.

SELAMAT MENCUBA !!

8.8.14

7.8.14

Jus Mangga Homemade



Korang mesti suka minum air mangga kan? Kalau tekak dah terasa haus mesti nak minum. Kadang-kadang tu minum sampai 2 / 3 gelas. Maklumlah cuaca kadang-kadang panas. Jom try buat sendiri jus mangga ni.

Air Jus Mangga

Bahan-bahan
2 biji mangga masak ranum ( di ambil isinya )
3 cawan air masak
sedikit gula batu / gula pasir
sedikit ketulan ais

Cara Membuatnya
a) campurkan isi buah mangga , air masak dan gula batu ke dalam pengisar.
b) kisar sehingga hancur dan halus.
c) tuangkan ke dalam gelas yang berisi ketulan ais tadi. sedia untuk diminum.


SELAMAT MENCUBA !!

Musim Buah Rambutan Di Kebun



Bulan ramadhan merupakan musim buah rambutan di kampungku di Kuala Selangor. Puas jugak dapat makan buah rambutan ni satu family. Isinya manis dan tidak merekah. Kalau beli dekat pasar malam pun sekilo dalam RM15. Lain la kalau ade kebun , dapat makan puas. Sempat jugak buat air rambutan yang manis ni. Tapi bak kata orang tua-tua kalau makan buah durian , jangan makan buah rambutan. Nanti badan terasa panas kot. Entahlah .. Itu petua orang tua-tua. Okey , sampai di sini saja coretan azurah yer.

Menang Duit Raya & DVD Dari Ainaa Roseberry






Gembira & teruja apabila pertama kali menang hadiah duit raya dari Giveaway Gempak Ainaa Roseberry. Alhamdulillah , kali ini azurah menang duit raya RM30 dan DVD Fero Music. Tak sangka boleh menang sebenarnya. Sebelum ni pun tak pernah menang duit raya. Pilihan pemenang menggunakan Random.Org. Paling susah nak menang hadiah wang tunai dekat ;-)Blog Emas Putih;-). Dah banyak kali join tapi tak pernah menang. Bilelah ade rezeki agaknya? Terima kasih Ainaa Roseberry sebab memilih azurah untuk menang giveaway yang dianjurkan.

6.8.14

WEDLESS WEDNESDAY #27 | AWAS ! KES RAGUT BERLELUASA



Berjaga-jaga ketika berjalan dalan keadaan berseorangan.

Giveaway #CikMielaBukakedai


Assalamulaikum. Giveaway ini dibawakan oleh Cik Miela sempena pembukaan kedai Ladya Shops


Hadiah:
1x Long dress
1 x Long Tee
1 x Toup RM10 
30 x mystery gift untuk 30 peserta pertama
Gambar hadiah: 


Klik sini untuk join

WEDLESS WEDNESDAY #26 | HARI BOIKOT MAC DONALD




Jom ! Ramai-ramai pakat boikot makanan segera dari Israel ..

5.8.14

Lafaz Niat Puasa 6 di Bulan Syawal

Dah Start Puasa 6 Di Bulan Syawal



Pejam celik pejam celik dah masuk bulan Syawal. Sudah seminggu kita berhari raya. Raya-raya juga tapi jangan lupa puasa sunat yer !! Kini saya dah mula puasa 6 hari di bulan Syawal. Puasa 6 boleh dilakukan secara berterusan ataupun berselang-seli.

2.8.14

Beraya Di Kampung Bukit Kuching




Di sinilah saya dan keluarga beraya di kampung Bukit Kuching , Selangor. Hari raya pertama lagi sudah balik kampung. Tapi saya dan keluarga balik pada petang hari raya pertama. Di kiri kanan jalan menyusuri kampungku terdapat banyak pokok kelapa sawit. Seronok dapat beraya dengan saudara - maraku.


Cashout 8SHARE Kali Ke-2



Syukur alhamdulillah duit 8SHARE saya dah masuk semalam. Ini kali ke-2 saya cashout duit 8SHARE. Kali pertama saya tak sempat nak update sebab terlupa. Hehe.. Walaupun saya cashout tidaklah banyak mane pun. Janji boleh buat belanja untuk hari raya.

[ p/s : kalau baik hati sudikanlah klik #tabung melancong# saya yer.. kalau nak pm iklan , boleh add saya dekat facebook.. sumbangan korang akan dibalas. ]

1.8.14

Pageview Merudum



Sejak seminggu ni , pageview dekat blog Teratai Ungu jatuh merudum. Maklumlah masih lagi dalam mood berhari raya. Sampaikan blog pun dah berhabuk.. huhu.. Harap-harap lepas ni dapat kembali berblog seperti biasa.

 
Template Edited By Mastura Aziz ♥ All Rights Reserved © 2014